Hozzávalók: |
Elkészítés: |
||||||||||
8-10 dkg füstölt szalonna, 50 dkg darált marhahús, 50 dkg tarka, vagy vörösbab (ha nincs, fehér is jó), amit előző este beáztattam, 25-30 dkg kukorica (konzerves csemege, habár a szárazból lesz igazán finom - ezt is be kell áztatni), 1 nagyobb fej lila hagyma, 1 nagyobb fej vöröshagyma - mindkettőből csak a szárazabb, tavalyi, 3-4 gerezd fokhagyma, 1-2 pirospaprika (csípős), 2-3 paradicsom (lehet konzerv is, héja nélkül) - vagy 1 kisebb ketchup (kb 350 ml), oregánó, feketebors, só, 1 pörköltalap kocka, vagy pörköltalap, ami megmaradt, reszelt sajt |
A beáztatott babot és kukoricát (ha konzerv, akkor nem) külön-külön főni teszem. (45 perc - 1 óra). Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.
|
Javítás: kifelejtettem a kakaót ideírni. Abból 1 ek kell bele, a vége fele.
SOHA! :-)
De igen! Nagyon érdekes ízt ad neki...
nekem tetszik,a Balla féle kiegészítőt pedig egye ő maga!